x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Orban, ucenicul lui Trump, pune tunurile pe Soros

Orban, ucenicul lui Trump, pune tunurile pe Soros

de Şerban Mihăilă    |    20 Feb 2018   •   13:10
Orban, ucenicul lui Trump, pune tunurile pe Soros
Sursa foto: M

Cu gândul la alegerile din 8 aprilie, unde partidul său populist de extremă dreaptă, Fidesz, de guvernământ, are mari șanse să obțină pentru a treia oară consecutiv o victorie confortabilă, premierul ungar, Viktor Orban, a cerut formarea unei alianțe globale contra imigrației. Citând o evaluare NATO, el a avertizat că aproximativ 60 de milioane de persoane se pregătesc se imigreze către Europa, până în 2020. Orban a amenințat că va destructura rețeaua Soros.

Destul de popular în Ungaria, Orban se află într-un permanent dezacord politic și economic cu omologii săi din Uniunea Europeană, provocând o serie de controverse externe, între care numeroase dispute cu Bruxelles-ul și, mai nou, cu Națiunile Unite. Toate aceste conflicte, axate în principal pe afluxul de imigranți din Africa și Orientul Mijlociu către Europa, sunt exacerbate acum de liderul de la Budapesta, în preajma alegerilor interne, pe măsură ce Orban își arogă atât rolul de „salvator” al națiunilor creștine europene, cât și pe cel de lider regional, aflat în război deschis cu birocrația de la Bruxelles. Adaptând sloganul de campanie al președintelui SUA, Orban, ucenicul lui Trump, a insistat, duminică, la Budapesta, asupra devizei populiste: „Pentru noi, Ungaria este pe primul loc!” Într-un discurs în care a făcut bilanţul perioadei de când se află la putere, începută în 2010, Orban a declarat că politica din ţara sa a scăpat de „euro-bla-bla”, de „liberalismul pedant” şi de „corectitudinea politică”.

Rețeaua lui Soros, destructurată

Orban a vorbit apoi despre „disputa dintre Europa de Vest şi Europa Centrală”, afirmând că Occidentul urmează să devină o zonă a imigraţiei şi a populaţiei mixte. În scurt timp, se va forma „o majoritate musulmană clară în metropolele Europei (…) Creștinismul este ultima speranță a Europei”, a spus el, avertizând că, odată cu imigrația în masă, „cele mai negre coșmaruri ale noastre pot deveni realitate, iar Occidentul cade, deoarece nu vede că Europa este invadată”. „Aşa-zisele forţe antagonice, reţeaua lui George Soros şi birocraţii plătiţi de acesta, sunt departe de a renunţa. Unii încă simt mirosul banilor, alţii nu vor să-şi piardă poziţiile obţinute cu ajutorul elitelor globalizatoare. Pentru ei, popoarele indigene precum noi, cu propria ţară, cultură şi religie, sunt o specie fără speranţă, insensibilă la schimbare. Dacă este nevoie, vom introduce instrumente mai puternice în cadrul legislaţiei pentru a combate Planul Soros”, a spus el. Orban a amenințat apoi că va închide ONG-urile care apără drepturile refugiaților și ale solicitanților de azil. De altfel, Parlamentul ungar urmează să înceapă astăzi dezbaterea proiectelor de lege care vor impune noi sarcini ONG-urilor care lucrează cu refugiați, existând, conform dpa, chiar riscul închiderii acestora.

Conform proiectelor de lege, ONG-urile urmează să-şi înregistreze activităţile şi să plătească un impozit de 25% pentru donaţiile primite din străinătate, fonduri ce ar fi cheltuite pentru protejarea frontierelor. ONG-urile ar putea fi supuse și unor ordine de restricție.

ONG-urile trebuie să fie transparente asupra finanţării lor, iar cele ce nu vor renunţa la planurile periculoase vor fi interzise, indiferent cât de puternice sau de bogate sunt”.

Viktor Orban

×
Subiecte în articol: orban ucenic trump