x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Organizatorii ultramaratonului mortal din 2021, din China, condamnați la închisoare

Organizatorii ultramaratonului mortal din 2021, din China, condamnați la închisoare

de Redacția Jurnalul    |    16 Dec 2023   •   21:00
Organizatorii ultramaratonului mortal din 2021, din China, condamnați la închisoare

Cinci persoane implicate în organizarea ultramaratonului din 2021 din nord-vestul Chinei, în timpul căruia 21 de alergători au murit în condiții meteo extreme, au fost condamnate la ani de închisoare.

În mai 2021, cursa montană de 100 de kilometri s-a transformat într-o cursă mortală, deoarece concurenții au fost surprinși de ploaia înghețată, vânt puternic și grindină.

Cei cinci inculpați au fost condamnați pentru "organizarea unui eveniment de amploare care a dus la un incident semnificativ de siguranță", conform agenției de presă de stat Xinhua. Cele cinci persoane implicate în planificarea ultramaratonului au fost condamnate la pedepse cu închisoarea cuprinse între trei ani și cinci ani și jumătate de către un tribunal din Baiyin, un oraș din provincia Gansu, unde au avut loc decesele.

În capitala provinciei Lanzhou, un oficial a fost condamnat la patru ani și 10 luni pentru "neglijență în serviciu și luare de mită", iar un altul la trei ani și jumătate doar pentru "neglijență în serviciu", a adăugat Xinhua.

Alergarea pe distanțe lungi și alte sporturi extreme au cunoscut un adevărat boom în China în ultimii ani, deoarece guvernul promovează exercițiile fizice pentru toate vârstele. Incidentul din 2021 a ridicat semne de întrebare cu privire la motivul pentru care organizatorii au ignorat aparent vremea extremă care se anunța și a dus la noi apeluri pentru legi mai stricte în jurul evenimentelor sportive.

În urma acestor decese, Administrația Generală a Sportului din Beijing a anunțat că evenimentele care nu respectă standardele naționale de siguranță vor fi suspendate, inclusiv alergările pe trasee montane.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ultramaraton mortal China