x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OROARE în FRANŢA. Doi copii francezi au torturat în numele ISIS

OROARE în FRANŢA. Doi copii francezi au torturat în numele ISIS

17 Mai 2016   •   13:32
OROARE în FRANŢA. Doi copii francezi au torturat în numele ISIS

În Franţa a fost deschisă o anchetă penală după ce ISIS a difuzat un video ce sugerează că doi copii, care au fost prezentaţi a fi francezi, au executat mai mulţi prizonieri sirieni, au anunţat surse judiciare citate de 7sur7.be.

Clipul video de 14 minute, intitulat "Pe urmele tatălui meu", care a fost difuzat de ISIS duminică, aduce în scenă un adolescent care susţine că a trăit în Franţa şi că este "fiul unui combatant ISIS mort ca un martir" dar şi un băiat mai mic


"Atât identitatea cât şi naţionalitatea copiilor nu este confirmată", a indicat o sursă apropiată anchetei. Ancheta a fost deschisă pentru apologia terorismului, asasinat şi asociere cu infractori care au legătură cu organizaţii teroriste.

La şase luni de la atentatul de la Paris în urma căruia 130 de oameni au murit şi mai multe zeci au fost rănite, ameninţare teroristă care apasă Franţa este încă crescută, a subliniat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve. 15 atentate teroriste au fost dejucate din 2013 şi 101 persoane, care aveau legături directe cu terorismul, au fost arestate de la începului lui 2016.

 

×