x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oscar Pistorius, "beat mort", a fost dat afară dintr-o discotecă

Oscar Pistorius, "beat mort", a fost dat afară dintr-o discotecă

15 Iul 2014   •   13:12
Oscar Pistorius, "beat mort", a fost dat afară dintr-o discotecă
Sursa foto: SIPHIWE SIBEKO / POOL/EPA

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius, judecat din luna martie pentru uciderea prietenei sale în 2013, a fost dat afară sâmbătă dintr-o discotecă după ce a avut o altercaţie cu alţi clienţi când era în stare de ebrietate, a anunţat marţi cotidianul The Star din Johannesburg, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Incidentul a fost confirmat de purtătoarea de cuvânt a familiei Pistorius, Anneliese Burgess, care afirmă că sportivul a fost agresat cu întrebări despre procesul său.

Potrivit The Star, Pistorius se găsea în zona VIP dintr-o discotecă de lux din Johannesburg când a avut o altercaţie cu alt consumator, Jared Mortimer, care-i fusese prezentat prin intermediul unui prieten.

Mortimer povesteşte în ziar că Pistorius i-a acuzat pe unii dintre prietenii săi că au greşit faţă de el.

"Eram în curs de a bea tequila şi-mi amintesc că am pus jos paharul spunând că nu pot să beau auzind asemenea lucruri despre prietenii mei", a spus Mortimer.

Pistorius s-ar fi enervat atunci, împingându-l pe Mortimer de piept. "S-a apropiat de faţa mea şi atunci l-am împins ca să-l îndepărtez de mine. S-a lovit de un scaun şi a căzut la pământ", a continuat Mortimer.

Ziarul a discutat cu alţi consumatori, care au povestit că Pistorius a avut după aceea o altercaţie cu un alt client, iar bodyguarzii discotecii au sfârşit prin a-l ruga să plece, pentru a restabili calmul. Un martor, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a indicat că sportivul era 'beat mort'.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, susţine că nu şi-a omorât prietena şi a fost vorba de un accident, crezând că este vorba de un hoţ care era ascuns în toaleta casei sale, în timp ce acuzarea susţine că a ucis-o cu bună ştiinţă în urma unei dispute.

Procesul se va relua pe 7 august cu audierea finală a procurorului Gerrie Nel şi a avocatului apărării Barry Roux, care îşi pregătesc concluziile după mai bine de patru luni de la debutul procesului. Urmează ca judecătoarea Thokozile Masipa să pregătească apoi verdictul şi să pronunţe sentinţa.

În cazul în care va fi găsit vinovat, el riscă 25 de ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: oscar pistorius beat discoteca altercatie