x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ovidio Guzmán, fiul celebrului lord al drogurilor El Chapo, a fost extrădat în SUA

Ovidio Guzmán, fiul celebrului lord al drogurilor El Chapo, a fost extrădat în SUA

de Redacția Jurnalul    |    16 Sep 2023   •   11:20
Ovidio Guzmán, fiul celebrului lord al drogurilor El Chapo, a fost extrădat în SUA
Sursa foto: Twitter

Un fiu al celebrului lord al drogurilor Joaquín „El Chapo” Guzmán a fost extrădat în SUA pentru acuzații de trafic de droguri, a anunțat procurorul general al SUA, citat de BBC.

Ovidio Guzmán este suspectat că a condus, împreună cu fratele său, puternicul cartel de droguri Sinaloa, fondat de tatăl său. El este acuzat, de asemenea, că a ordonat uciderea unei cântărețe care refuzase să cânte la nunta sa.

Ovidio a fost arestat în ianuarie în statul Sinaloa din nordul Mexicului și de atunci se află în arest.

„Această acțiune este cel mai recent pas în efortul Departamentului de Justiție de a ataca fiecare aspect al operațiunilor cartelului”, a declarat procurorul general al SUA, Merrick Garland, într-o declarație referitoare la extrădare. El a mulțumit, de asemenea, guvernului mexican pentru ajutorul acordat în vederea aducerii lui Ovidio în SUA.

Anunțul vine la câteva zile după ce soția tatălui lui Ovidio, Emma Coronel, în vârstă de 33 de ani, a fost eliberată din închisoare în SUA după ce a fost condamnată în noiembrie 2021 pentru trafic de droguri.

Soțul ei ispășește o pedeapsă pe viață într-o închisoare de maximă siguranță din Colorado pentru conducerea cartelului Sinaloa.

Ovidio Guzmán este unul dintre cei patru copii pe care El Chapo i-a avut în timpul relației sale cu Griselda López în anii 1980 și 1990. Cel mai mare dintre ei, Edgar, a fost ucis într-un schimb de focuri al cartelului în 2008.

El Chapo mai are și alți copii din căsătoria sa anterioară și din relația ulterioară cu Coronel.

Guzmán, cunoscut și sub numele de „El Ratón” (Șoarecele), a fost arestat în afara orașului Culiacán în urma unei operațiuni de supraveghere de șase luni.

Douăzeci și nouă de persoane au murit în schimbul de focuri care a urmat, iar membrii cartelului său au incendiat autobuze și mașini pentru a bloca drumurile de acces și a împiedica întăririle poliției să ajungă în oraș.

Cartelul Sinaloa este o organizație criminală transnațională care, potrivit estimărilor autorităților americane de aplicare a legii, a introdus în SUA peste 1.000 de tone de cocaină, marijuana, metamfetamine și heroină.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ovidio Guzmán El Chapo extradat