x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pagerele cu exploziv care au fost detonate în Liban și Siria au fost produse în Europa, nu în Taiwan

Pagerele cu exploziv care au fost detonate în Liban și Siria au fost produse în Europa, nu în Taiwan

de Redacția Jurnalul    |    18 Sep 2024   •   08:06
Pagerele cu exploziv care au fost detonate în Liban și Siria au fost produse în Europa, nu în Taiwan
Sursa foto: Beirut News Center

Pagerele care au explodat în Liban au fost produse în Europa sub licență, susține fondatorul unei companii din Taiwan. Inițial s-a vehiculat informația că aparatele au fost produse în Taiwan. Mii de pagere au explodat marți omorând sau rănind numeroși militanți Hezbollah.

Hsu Ching-Kuang, fondatorul companiei Gold Apollo cu sediul în Taiwan, a spus că pagerele care au explodat în Liban au fost făcute sub licență în Europa, folosind numele companiei asiatice.

Hsu Ching-Kuang le-a spus reporterilor că firma europeană a avut dreptul de a-i folosi numele, potrivit Sky News.

Anterior, două surse din domeniul securității au declarat pentru Reuters că agenția de spionaj Mossad din Israel a pus o cantitate mică de exploziv în interiorul a 5.000 de pagere comandate de Hezbollah. Una dintre surse a susținut că dispozitivele au fost modificate de serviciul de spionaj al Israelului „la nivel de producție”.

Luptătorii Hezbollah folosesc multe pagere cu o tehnică rudimentară pentru a încerca să evite monitorizarea israeliană. Pagerele din buzunare au sunat și apoi au explodat, au relatat martorii. Incidentul fără precedent a avut loc marți în mai multe regiuni din Liban. Șefii grupării le-au cerut tuturor celor care au astfel de aparate să le arunce.

Aparatele au explodat marți începând cu ora locală 15.30. Incidentul a ținut zeci de minute.

Armata israeliană nu a comentat incidentul de marți.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pagere exploziv fabricate Europa