x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Paisprezece gardieni ai ambasadei SUA din Kabul au fost concediaţi

Paisprezece gardieni ai ambasadei SUA din Kabul au fost concediaţi

05 Sep 2009   •   00:00
Paisprezece gardieni ai ambasadei SUA din Kabul au fost concediaţi

Cei 14 angajaţi ai firmei americane de securitate ArmorGroup, acuzaţi de comportament necorespunzător la ambasada Statelor Unite din Afganistan, au fost concediaţi şi vor părăsi ţara, a anunţat ambasadorul Washingtonului la Kabul.

"Am luat imediat câteva măsuri", a declarat ambasadorul Karl Eikenberry. "În primul rând, 13 dintre angajaţii ArmorGroup şi-au încheiat contractele", a declarat el. După ce Eikenberry a făcut această declaraţie pentru CNN, un alt angajat al ArmorGroup a fost concediat, informează Mediafax.

În plus, echipa de conducere a ArmorGroup North America din Kabul a fost înlocuită imediat, a anunţat ambasada americană din Afganistan. Ambasada continuă interogarea tuturor gardienilor din cadrul acestei firme şi o echipă din cadrul Departamentului de Stat a ajuns la Kabul pentru a demara o investigaţie.

Acuzaţiile au ajuns în atenţia publicului săptămâna trecută, când grupul Project on Government Oversight a trimis o scrisoare secretarului de Stat, Hillary Clinton, şi a informat reporterii în legătură cu comportamentul inadecvat al gardienilor de la ambasada SUA din Afganistan. Mai precis, gardienii erau "sfătuiţi" să participe la orgii sexuale pentru a putea promova. Superiorii de la ArmorGroup, nu numai că ştiau de "actele sexuale deviante", dar au ajutat chiar la organizarea acestora.

Citiţi şi Un gardian al Ambasadei SUA la Kabul: "Devianţa sexuală, necesară pentru a promova"

×
Subiecte în articol: externe