x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Palatul prezidenţial de la Damasc, ATACAT cu obuze. La Alep, o rachetă sol-sol a provocat 31 de morţi, între care 14 copii (VIDEO)

Palatul prezidenţial de la Damasc, ATACAT cu obuze. La Alep, o rachetă sol-sol a provocat 31 de morţi, între care 14 copii (VIDEO)

20 Feb 2013   •   10:03
Palatul prezidenţial de la Damasc, ATACAT cu obuze. La Alep, o rachetă sol-sol a provocat 31 de morţi, între care 14 copii (VIDEO)

Două obuze au vizat Palatul prezidenţial din Damasc marţi, pentru prima dată de la declanşarea conflictului în Siria în urmă cu aproape doi ani. La Alep, o rachetă sol-sol a provocat 31 de morţi, între care 14 copii, transmite AFP, citată de Agerpres. Autorităţile de la Damasc atribuie termenul "terorist" combatanţilor rebeli care luptă împotriva regimului de la Damasc.

Armata Siriană Liberă (ASL), principală componentă a insurecţiei, formată din militari dezertori şi civili înarmaţi, a revendicat aceste tiruri pe pagina sa de Facebook.

De luni de zile, trupele guvernamentale resping tentativele insurgenţilor de a intra în Damasc, lansând atacuri aeriene şi terestre asupra centrelor de rezistenţă situate la periferia capitalei siriene.

La Alep, al doilea oraş ca importanţă din Siria, cel puţin 31 de persoane, între care 14 copii, au fost ucise şi câteva zeci rănite de explozia unei rachete sol-sol, produsă luni seara în cartierul Jabal Badro, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH, cu sediul la Londra).

Opoziţia siriană susţine că forţele guvernamentale folosesc asemenea arme împotriva civililor.

×