x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa a aprins flacăra amintirii la Yad Vashem

Papa a aprins flacăra amintirii la Yad Vashem

de Ovidiu Ciutescu    |    12 Mai 2009   •   00:00
Papa a aprins flacăra amintirii la Yad Vashem

Papa Benedict al XVI-lea a cerut "să nu se nege niciodată, să nu se discrediteze sau să se uite" suferinţa victimelor Shoah (Holocaust). Papa a rostit discursul la memorialul Yad Vashem ridicat la Ierusalim în memoria celor şase milioane de evrei exterminaţi de nazişti, arată Anima News.



"Fie ca numele acestor victime să nu piară niciodată! Fie ca suferinţa lor să nu fie niciodată negată, discreditată sau uitată!", a spus Suveranul Pontif în Cripta Amintirii. În cadrul unei ceremonii emoţionante, el a dat mâna cu şase supravieţuitori ai Holocaustului, după care a reaprins flacăra eternă. Strigătul victimelor "are încă ecou în inimile noastre . Şi-au pierdut viaţa, dar nu îşi vor pierde niciodată numele", a continuat Sfântul Părinte, dând asigurări că Biserica lucrează pentru ca ura să nu mai domnească niciodată.

Primul lucru pe care Papa Benedict al XVI-lea l-a făcut când a sosit în Israel a fost să denunţe Holocaustul şi a dorit ca "umanitatea să nu mai fie niciodată martoră a unei crime de o asemenea amploare". Vaticanul a fost îndelung criticat pentru că nu a făcut suficient ca să oprească Holocaustul - acuzaţie pe care Biserica o neagă. Vizita Papei în Israel survine pe fondul unei polemici între Vatican şi Israel din cauza anulării excomunicării episcopului negaţionist Richard Williamson, care a negat existenţa camerelor de gazare.

×
Subiecte în articol: externe