x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc solicită acordarea libertății de cult pentru catolicii din China

Papa Francisc solicită acordarea libertății de cult pentru catolicii din China

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2023   •   21:00
Papa Francisc solicită acordarea libertății de cult pentru catolicii din China
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a solicitat miercuri acordarea libertății de cult pentru catolicii din China. Solicitarea a fost făcută în cadrul audienței săptămânale de la Vatican.

Papa Francisc a vorbit miercuri despre catolicii din China, o minoritate religioasă care a fost persecutată de-a lungul timpului, ceea ce a tensionat relațiile dintre Vatican și Beijing.

Reamintind că data de 24 mai este marcată drept Ziua Mondială de Rugăciune pentru Biserica din China, suveranul pontif a spus că este aproape „de frații și surorile din China” și a oferit „un gând special pentru toți cei care suferă, pastorii și credincioșii", potrivit Reuters.

Constituția Chinei proclamă libertatea de credință, dar, în realitate, Partidul Comunist controlează activitățile religioase. Ca urmare, relațiile dintre Vatican și China comunistă au fost dificile de-a lungul anilor. Totuși, în 2018 cele două părți au ajuns la un acord istoric privind numirea episcopilor romano-catolici în China.

Acordul conține clauze secrete, iar criticii susțin că nu a îmbunătățit substanțial condițiile catolicilor din China. Luna trecută, Vaticanul a anunțat că autoritățile chineze au numit un nou episcop la Shanghai, într-o aparentă încălcare a pactului dintre cele două state.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: papa francis