x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a ajuns în Kazahstan. Sunt așteptați președinții Chinei și Rusiei

Papa Francisc a ajuns în Kazahstan. Sunt așteptați președinții Chinei și Rusiei

13 Sep 2022   •   16:15
Papa Francisc a ajuns în Kazahstan. Sunt așteptați președinții Chinei și Rusiei

Papa Francisc a sosit la Nur-Sultan, capitala Kazahstanului, pentru a participa la un congres interreligios, scrie AFP. Totodată, aici vor sosi și președinții Chinei și Rusiei.

Acesta se va întâlni cu preşedintele Kassym-Jomart Tokaev la palatul prezidenţial. Apoi va susține un prim discurs în faţa autorităţilor şi a corpului diplomatic.

Totodată, și președintele Xi Jinping se va întâlni cu președintele Kazahstanului, în prima sa călătorie în afara Chinei de la începutul pandemiei de COVID-19. Jinping va discuta și Vladimir Putin în capitala Kazahstanului. Cei doi se vor afla la summitul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai, desfășurat la Nur-Sultan.

Papa Francisc se află în Kazahstan pentru o reuniune de pace a liderilor religioși mondiali, în absența patriarhului ortodox rus Kirill.

Papa Francisc este pregătit să meargă în China

Suveranul Pontif a declarat, marți, că este pregătit oricând să meargă în China dar nu are „nicio informație" în legătură cu zvonurile care vorbesc despre o întâlnire  cu președintele chinez Xi Jinping în timpul vizitei din Kazahstan din această săptămână, potrivit Reuters.

„Nu am nicio veste despre asta. Sunt întotdeauna pregătit să merg în China", a răspuns Papa.

Xi Jinping se află în Kazahstan în perioada 14-16 septembrie. 

 

×
Subiecte în articol: papa francisc Kazahstan