x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a felicitat UNESCO cu prilejul a 75 de ani de la înfiinţare

Papa Francisc a felicitat UNESCO cu prilejul a 75 de ani de la înfiinţare

13 Noi 2021   •   19:30
Papa Francisc a felicitat UNESCO cu prilejul a 75 de ani de la înfiinţare

Papa Francisc a trimis vineri un mesaj de felicitare Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), pe care a considerat-o "un interlocutor privilegiat" al Sfântului Scaun şi care se află de peste şapte decenii "în slujba păcii şi a solidarităţii între popoare", transmite EFE.

În mesajul său de felicitare cu prilejul aniversării a 75 de ani de la înfiinţare, papa a elogiat totodată activitatea depusă de UNESCO "în slujirea dezvoltării integrale a persoanei şi a protejării patrimoniului cultural al umanităţii".

"Vă felicit din toată inima cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a acestei Agenţii a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Biserica are o relaţie privilegiată cu aceasta. De fapt, Biserica este în slujba Evangheliei, iar Evanghelia este mesajul cu cea mai mare forţă de umanizare pe care îl cunoaşte istoria. Este un mesaj de viaţă, de libertate şi de speranţă, care a inspirat nenumărate iniţiative educaţionale în toate timpurile şi în toate locurile şi a însufleţit creşterea ştiinţifică şi culturală a familiei umane", a spus papa Francisc.

Mesajul papei a fost prezentat în cadrul ceremoniei, desfăşurată vineri 12 noiembrie, la sediul UNESCO din Paris.
 

×
Subiecte în articol: papa francisc