x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a oficiat o liturghie pentru răposaţi la Catacombele Sfintei Priscilla din Roma

Papa Francisc a oficiat o liturghie pentru răposaţi la Catacombele Sfintei Priscilla din Roma

03 Noi 2019   •   17:00
Papa Francisc a oficiat o liturghie pentru răposaţi la Catacombele Sfintei Priscilla din Roma

Papa Francisc a oficiat sâmbătă o liturghie pentru cei răposaţi la Catacombele Sf. Priscilla din Roma, într-un omagiu adus "creştinilor persecutaţi", nevoiţi şi azi să se ascundă pentru a-şi celebra ritualurile, relatează AFP.


"Este pentru prima oară în viaţa mea când intru într-o catacombă", a mărturisit papa Francisc la Catacombele Sfintei Priscilla din Roma de pe Via Salaria.

"În aceste zile în care, din păcate, circulă şi mesaje de cultură negativă asupra morţii şi a celor morţi, vă invit să nu neglijaţi, dacă este cu putinţă, o vizită şi o rugăciune la cimitir. Va fi un act de credinţă", a spus papa.

El a reamintit de catacombele din atâtea ţări, unde creştinii sunt nevoiţi să-şi celebreze pe ascuns euharistia, lucru care le este interzis.

"Chiar şi azi există creştini persecutaţi, mai mult chiar decât în secolele trecute", a spus papa, subliniind că în numeroase ţări "să fii creştin este o crimă".

Anul trecut, papa Francisc a făcut o vizită la un cimitir din Roma unde s-a rugat îndelung la mormântul copiilor decedaţi prematur sau născuţi moţi.

În 2017, sfântul părinte a oficiat o liturghie pentru defuncţi într-un cimitir militar american din Roma din al Doilea Război Mondial pe care a dedicat-o "tinerilor soldaţi" căzuţi în luptă în acest conflict.

La întoarcerea de la Catacombe, papa s-a oprit pentru un moment de rugăciune privată la mormintele din subsolul bazilicii Sfântul Petru.

Potrivit obiceiului, papa va oficia la începutul săptămânii viitoare o liturghie de pomenire a cardinalilor şi episcopilor care au decedat în decursul anului.

Celebrarea euharistică pentru odihna veşnică a prelaţilor va avea loc luni, 4 noiembrie, la bazilica San Pietro.AGERPRES


 

 

×
Subiecte în articol: papa francisc