x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a vizitat în tăcere lagărul nazist de la Auschwitz

Papa Francisc a vizitat în tăcere lagărul nazist de la Auschwitz

29 Iul 2016   •   13:25
Papa Francisc a vizitat în tăcere lagărul nazist de la Auschwitz

Papa Francisc a vizitat în tăcere vineri lagărul de concentrare nazist de la Auschwitz, eveniment considerat momentul cu cea mai puternică încărcătură emoţională al vizitei sale în Polonia, notează DPA.

Vaticanul indicase în prealabil că Francisc va vizita lagărul în tăcere, fără rugăciuni sau slujbe publice. De asemenea, fuseseră planificate întâlniri cu supravieţuitorii Holocaustului şi o vizită în celula în care a murit călugărul franciscan Maximilian Kolbe.

Peste 1,1 milioane de persoane - majoritatea evrei - au murit în complexul de lagăre pe care Germania nazistă le-a înfiinţat în apropiere de oraşul polonez Oswiecim în timpul celui de-al Al Doilea Război Mondial.

După vizita la Auschwitz, Francisc urmează să meargă la lagărul de la Birkenau, aflat în apropiere, pentru a se întâlni cu persoane care au încercat să ajute evreii să supravieţuiască în timpul ocupaţiei naziste a Poloniei. Aici Francisc urmează să întâlnească cu mai mulţi supravieţuitori ai Holocaustului.

Papa se află în Polonia în cadrul festivităţilor prilejuite de Ziua Mondială a Tineretului, un eveniment de o săptămână, aşteptat să atragă sute de mii de tineri catolici din întreaga lume, care se va termina duminică. Papa este de aşteptat să se alăture festivităţilor de la Cracovia, după vizita de la Auschwitz.

AGERPRES

×