x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc își reia activitatea publică și avertizează asupra pericolelor tehnologiei moderne

Papa Francisc își reia activitatea publică și avertizează asupra pericolelor tehnologiei moderne

de Redacția Jurnalul    |    25 Sep 2024   •   22:15
Papa Francisc își reia activitatea publică și avertizează asupra pericolelor tehnologiei moderne
Sursa foto: Hepta/Papa Francisc

Papa Francisc a revenit miercuri în fața publicului în Piața Sfântul Petru, după o scurtă perioadă de recuperare în urma unei gripe. Suveranul Pontif, care se pregătește pentru o vizită în Belgia și Luxemburg, a ales să abordeze subiectul răului: „Alungat pe ușă, diavolul a reintrat pe geam”.

Papa Francisc și-a suspendat sau limitat de luni audiențele, pentru a se recupera după o ușoară criză de gripă, scrie Il Messaggero.

Papa Francisc a vorbit în Piața Sfântul Petru despre subiectul răului, a „vicleniei diavolului” și a răspândirii sectelor satanice: „Astăzi asistăm la un fenomen ciudat în ceea ce îl privește pe diavol. La un anumit nivel cultural, se crede că pur și simplu nu există. Ar fi un simbol al inconștientului colectiv sau al alienării, pe scurt o metaforă. Cu toate acestea, poate că nu este o coincidență dacă lumea noastră secularizată este plină de magicieni, ocultism, spiritism, astrologi, vânzători de vrăji și amulete și, din păcate, cu secte satanice reale. Alungat pe ușă, diavolul a reintrat, am putea spune, pe fereastră”.

„Este adevărat că diavolul este prezent și activ în anumite forme extreme și de răutate și ticăloșie pe care le vedem în jurul nostru. De exemplu și prin ”, a adăugat Papa.

O resursă care ar trebui considerată pozitivă și ar trebui apreciată, dar „este, de asemenea, o unealtă pentru diavol și mulți îi cad victime. Să ne gândim la pornografia de pe internet, în spatele căreia există o piață înfloritoare: este un fenomen foarte răspândit, de care creștinii trebuie însă să se ferească și pe care trebuie să-l respingă cu fermitate. Conștientizarea acțiunii diavolului în istorie nu trebuie să ne descurajeze”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: papa francisc activitate