x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc critică în termenii cei mai duri presa de scandal: ”Acesta riscă să cadă pradă coprofiliei”

Papa Francisc critică în termenii cei mai duri presa de scandal: ”Acesta riscă să cadă pradă coprofiliei”

07 Dec 2016   •   18:28
Papa Francisc critică în termenii cei mai duri presa de scandal: ”Acesta riscă să cadă pradă coprofiliei”

Presa care se concentrează pe scandaluri și împrăștie știri pentru a mânji politicienii, riscă să devină precum oamenii care au o fascinație morbidă pentru excremente, a declarat Papa Francisc, într-un interviu publicat miercuri și citat de Reuters.


Papa a declarat pentru publicația catolică belgiană, Tertio, că îmrăștierea dezinformărilor a fost ”probabil cel mai mare rău pe care media îl poate face”, iar utilizarea căilor de comunicare pentru acest lucru în defavoarea educării publicului a ajuns un păcat.


Utilizând termeni preciși din psihiatrie, papa a spus că media de scandal care ațâță scandalurile riscă să cadă pradă coprofiliei, sau să determine excitarea la excremente iar publicul acestor publicații riscă să devină coprofagi.


Papa Francisc s-a scuzat pentru limbajul folosit dar a făcut acest lucru pentru a fi înțeles clar de toată lumea atunci când a fost întrebat de corectitudinea utilizării mass-media.


Articolul, care a fost distribuit reporterilor în italiană și care a fost tradus din spaniolă, limba nativă a Papei, conține cel mai dur limbaj folosit vreodată de suveranul pontif la adresa presei.


Papa a mai vorbit despre pericolul folosirii presei pentru defăimarea unui politician rival.


”Mijloacele de comunicare prezintă propriile lor tentații, precum cea a calomniei. Astfel că, este folosită pentru a calomnia oamenii, a-i mânji, ceea ce adesea se întâmplă în politică”.


”Nimeni nu are acest drept, este jignitor,” a mai spus suveranul pontif.


Șeful Vaticanului a mai spus că dezinformarea este cel mai mare rău pe care presa îl poate face, ”îndreaptă opinia într-o singură direcție și omite celelalte părți ale adevărului”.


Papa a făcut aceste comentarii în contextul în care în SUA se dezbate ideea că știrile false au contribuit la alegerea lui Donald Trump ca președinte.
 

×
Subiecte în articol: papa francisc