x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc e și el om. Unde a fost surprins de presa italiană - VIDEO

Papa Francisc e și el om. Unde a fost surprins de presa italiană - VIDEO

05 Sep 2015   •   11:29
Papa Francisc e și el om. Unde a fost surprins de presa italiană - VIDEO

Papa Francisc a mers joi la un optician din centrul Romei pentru a încerca o nouă pereche de ochelari, potrivit mass-media italiană citată de AFP şi Reuters.

Suveranul pontif a ajuns la optician după-amiaza târziu cu un autoturism obişnuit şi a intrat singur în magazinul de pe Via del Babuino, stradă aflată în animatul centru istoric al Romei, aproape de celebra Piazza del Popolo, creând o busculadă în faţa vitrinei magazinului, scrie AFP.

Papa a sosit cu una dintre secretarele lui, un şofer şi mai mulţi poliţişti în civil, precizează Reuters.

Fostul cardinal argentinian Jorge Bergoglio a efectuat un control al vederii înainte de a încerca câteva perechi de ochelari, stând în magazin aproximativ patruzeci de minute.

Potrivit agenţiei de ştiri religioase I-Media, Papa a cerut comerciantului să plătească preţul obişnuit al ochelarilor, atunci când acesta a încercat să-i acorde o favoare, scrie AFP.

Proprietarul magazinului, Alessandro Spiezia, care făcuse şi anterior ochelari pentru papă, dar întotdeauna fuseseră livraţi la Vatican de consilieri, a spus că nu ştia că Papa Francisc va veni personal la magazin, relatează Reuters.

"El mi-a spus că vrea să utilizeze ramele vechi, deoarece nu dorea să cheltuiască prea mulţi bani şi a insistat să plătească", a spus Spiezia pentru un post de televiziune local.

Papa Francisc suferă la nivelul ochilor de hipermetropie (un viciu de refracţie prin care imaginea se formează în spatele retinei, ceea ce face ca vederea să fie înceţoşată) şi prezbitism (pierderea progresivă a elasticităţii cristalinului care se manifestă prin dificultatea citirii textelor cu corp mic de literă şi obosirea ochilor), fiind client fidel al acestui magazin, la care de altfel a apelat şi Papa emerit Benedict al XVI-lea, potrivit site-ului opticianului citat de AFP.

Într-un interviu pentru un post de televiziune mexican difuzat în luna martie, Papa Francisc, care duce o viaţă simplă şi vrea să fie apropiat de oameni, a spus că de la ascensiunea sa la pontificatul Vaticanului în anul 2013, îi lipseşte faptul că nu poate ieşi singur pe stradă, de exemplu, pentru a mânca o pizza, notează AFP. agerpres.ro




×