x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc face apel la condamnarea fermă a terorismului şi a violenţelor în numele religiei

Papa Francisc face apel la condamnarea fermă a terorismului şi a violenţelor în numele religiei

03 Noi 2016   •   21:42
Papa Francisc face apel la condamnarea fermă a terorismului şi a violenţelor în numele religiei

Papa Francisc, care a primit, joi, la Vatican 200 de reprezentanţi din mai multe ţări şi aparţinând diferitelor religii, a folosit această ocazie pentru a condamna atacurile teroriste şi alte formă de violenţă comise în numele religiei, informează AFP.

Audienţa a avut loc în cadrul Jubileului, anul sfânt al milostivirii, ''o temă familiară multor tradiţii religioase şi culturale'', după cum a amintit suveranul pontif în faţa reprezentanţilor mai multor religii - creştină, iudaică, budistă, hindusă, musulmană şi altele - cu toţii recunoscuţi pentru activităţile caritabile pe care le desfăşoară.

''Din păcate, nu trece nici o zi în care să nu auzim despre acte de violenţă, conflicte, răpiri, atacuri teroriste, crime şi distrugere. Este oribil că, uneori, pentru a justifica astfel de acte de barbarism sunt evocate religia sau numele lui Dumnezeu'', a spus papa Francisc.

''Să fie condamnate în mod ferm astfel de atitudini injuste care profanează numele lui Dumnezeu şi pângăresc parcursul religios al omenirii'', a transmis pontiful cerând ca toate ''neînţelegerile care nu duc nicăieri şi gândirea îngustă'' să fie respinse şi înlocuite cu o ''reuniune paşnică între credincioşi şi cu o veritabilă libertate religioasă''.

În cadrul discursului său, papa a subliniat că milostivirea nu trebuie să fie proclamată doar prin cuvinte, ci să se manifeste prin acţiune şi, mai presus de aceasta, ''printr-un mod de viaţă cu adevărat milostiv, marcat de iubire dezinteresată, de serviciu fraternal şi de generozitate sinceră'', după cum notează şi Catholic News Agency.

''Aici, responsabilitatea noastră în faţa lui Dumnezeu, a umanităţii şi a viitorului este mare; ea cere eforturi neîncetate, fără prefăcătorie'', a mai spus pontiful în încheiere.

Papa Francisc a deschis la 8 decembrie 2015 Poarta Sfântă a bazilicii Sf. Petru, lansând Jubileul Extraordinar al Milostivirii, în faţa a zeci de mii de credincioşi. 8 decembrie este data care marchează încheierea Conciliului Vatican II, din 1965, care a schimbat şi a deschis Biserica spre modernitate, după cum a amintit suveranul pontif în cadrul acelui eveniment.

Jubileul Milostivirii se încheie la 20 noiembrie.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: papa francisc terorism violente religie