x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc face apel la reluarea dialogului în Nicaragua

Papa Francisc face apel la reluarea dialogului în Nicaragua

03 Iun 2018   •   15:54
 Papa Francisc face apel la reluarea dialogului în Nicaragua

Papa Francisc a făcut apel duminică la reluarea dialogului în Nicaragua, confruntată de peste o lună de zile cu manifestaţii sângeroase, apel lansat la încheierea rugăciunii Angelus în Piaţa Sf.Petru de la Vatican.

 

''Mă alătur fraţilor mei episcopi din Nicaragua şi durerii lor provocate de violenţele comise de către grupuri armate'', a declarat papa argentinian.

''Biserica a fost întotdeauna în favoarea dialogului, dar pentru aceasta ea cere angajarea efectivă pentru respectarea libertăţii şi, înainte de toate, a vieţii'', a continuat Suveranul Pontif. ''Mă rog pentru încetarea tuturor violenţelor, pentru a se întruni din nou, cât mai repede posibil, condiţiile pentru dialog'', a conchis Papa.

Preşedintele nicaraguan, Daniel Ortega, se confruntă cu un val de contestare fără precedent, declanşat de o reformă a pensiilor, abandonată de atunci, dar care s-a transformat repede într-o mişcare generală de respingere a şefului statului, acuzat de confiscarea puterii şi de restrângerea libertăţilor.

Conferinţa Episcopală din Nicaragua (CEN), care s-a oferit drept mediatoare între guvern şi opoziţie, a avertizat joi că dialogul nu va fi reluat până când nu va înceta represiunea, soldată cu 88 de răniţi, potrivit Centrului nicaraguan al drepturilor omului (Cenidh). AGERPRES

×
Subiecte în articol: papa francisc dialog nicaragua sangeros