x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc, acuzat că a folosit din nou un termen insultător față de comunitatea gay

Papa Francisc, acuzat că a folosit din nou un termen insultător față de comunitatea gay

de Redacția Jurnalul    |    13 Iun 2024   •   16:45
Papa Francisc, acuzat că a folosit din nou un termen insultător față de comunitatea gay
Sursa foto: Hepta

La câteva săptămâni după ce și-a cerut scuze pentru că a folosit un cuvânt extrem de jignitor la adresa homosexualilor, Papa Francisc repetă greșeala.

Papa Francisc a făcut inițial această remarcă în cadrul unei întâlniri cu ușile închise cu episcopii luna trecută, când a descris colegiile de preoție ca fiind deja prea pline de „frociaggine”, o insultă în italiană extrem de ofensatoare.

Potrivit agenției de presă ANSA, Papa a repetat termenul marți, în timp ce se întâlnea cu mai mulți preoți, spunând că există un aer de „frociaggine” la Vatican și că ar fi mai bine ca tinerilor cu tendințe homosexuale să nu li se permită să intre în seminar.

Rugat să răspundă la ultima informație, Vaticanul a indicat o declarație pe care a emis-o cu privire la întâlnirea de marți cu preoții, în care Papa a reiterat necesitatea de a primi persoanele homosexuale în Biserică și nevoia de prudență în ceea ce privește posibilitatea ca acestea să devină preoți.

În timpul întâlnirii din 20 mai, care a avut loc cu ușile închise, acesta ar fi reiterat că homosexualilor nu ar trebui să li se permită să devină preoți. Atunci, Vaticanul spunea că părere Papei este că în Biserică este loc pentru toți: „Papa nu a avut niciodată intenția de a jigni sau de a se exprima în termeni homofobi și își cere scuze față de cei care s-au simțit jigniți de folosirea unui termen semnalat de alții”.

Potrivit Il Messaggero, comentariile Papei au fost făcute în timpul unei sesiuni informale de întrebări și răspunsuri la întâlnirea anuală a episcopilor, la care au participat peste 200 de membri ai clerului. Unii care au încercat să îl apere spunând că spaniola și nu italiana este limba sa maternă, iar Papa a făcut gafe lingvistice în trecut când a vorbit într-o altă limbă decât cea maternă.

Corriere della Sera a citat episcopi care se aflau în sală și care au sugerat că Papa, ca argentinian, ar fi putut să nu-și dea seama că termenul italian pe care l-a folosit era ofensator.

Papa Francisc a fost creditat ca fiind cel care a condus Biserica Romano-Catolică să adopte o abordare mai primitoare față de comunitatea LGBT+. În 2013, el a declarat: „Dacă o persoană este gay și îl caută pe Dumnezeu și are bunăvoință, cine sunt eu să judec?”.

Anul trecut, el a permis preoților să binecuvânteze cuplurile de același sex.

Dar, în 2018, el le-a spus episcopilor italieni să verifice cu atenție candidații la preoție și să respingă pe oricine este suspectat că este homosexual.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: papa francisc homosexuali