x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc condamnă din nou ''nebunia războiului'', după o declaraţie controversată despre Ucraina

Papa Francisc condamnă din nou ''nebunia războiului'', după o declaraţie controversată despre Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    13 Mar 2024   •   22:00
Papa Francisc condamnă din nou ''nebunia războiului'', după o declaraţie controversată despre Ucraina
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a condamnat din nou miercuri toate războaiele, la câteva zile după ce a iritat Kievul şi Occidentul sugerând că Ucraina ar trebui să capituleze, transmite Reuters.

Suveranul pontif declarase radioteleviziunii elveţiene RSI că ucrainenii ar trebui să aibă "curajul steagului alb" şi să înceapă negocieri de pace cu Rusia.

Cardinalul Pietro Paolin a explicat marţi, într-un interviu, că mai întâi ar trebui ca forţele ruse să înceteze agresiunea.

Mulţi tineri, mulţi tineri merg la moarte. Să ne rugăm Domnului să ne dea darul de a depăşi această nebunie a războiului, care este întotdeauna o înfrângere", a spus Francisc în timpul audienţei săptămânale din Piaţa Sfântul Petru.

El nu a menţionat specific nici Ucraina, nici alte zone de conflict, dar a afirmat că primise un rozariu şi un exemplar din Evanghelii care i-au aparţinut unui bărbat mort pe front.

Papa are 87 de ani şi se mişcă cu greutate, având şi probleme respiratorii. El şi-a limitat discursul pentru a treia săptămână consecutiv, încredinţându-i unui asistent citirea unor texte pregătite dinainte, şi le-a spus credincioşilor prezenţi la audienţă că este încă "puţin răcit". 

×
Subiecte în articol: papa francisc razboi Ucraina