x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc nu s-a recuperat complet şi a delegat un monsenior să îi citească discursul

Papa Francisc nu s-a recuperat complet şi a delegat un monsenior să îi citească discursul

de Redacția Jurnalul    |    15 Mar 2024   •   23:30
Papa Francisc nu s-a recuperat complet şi a delegat un monsenior să îi citească discursul
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a declarat vineri că nu s-a recuperat încă în totalitate în urma unei crize de bronşită şi a unei răceli uşoare şi i-a cerut unui oficial al Vaticanului să îi citească discursul pregătit anterior pentru un dicaster, transmite agenţia ANSA.

Papa Francisc i-a cerut monseniorului Filippo Ciampanelli de la Secretariatul de Stat să citească discursul pregătit.

"Încă nu mi-am revenit complet, aşa că l-am rugat pe monseniorul Ciampanelli să îl citească pentru a nu face un efort excesiv", a precizat liderul de la Vatican în deschiderea dicasterului pentru evanghelizare.

În ultima vreme, pontifului argentinian i se citesc în mod regulat discursurile şi rugăciunile.

Papa Francisc nu are nicio intenţie de a demisiona deoarece consideră că starea sa de sănătate este suficient de bună pentru a-i permite să continue, a afirmat liderul de la Vatican într-o nouă carte din care cotidianul italian Corriere della Sera a publicat joi extrase. "Este o ipoteză îndepărtată, pentru că nu am motive suficient de serioase care să mă facă să mă gândesc să renunţ", a declarat papa Francisc citat în "Life - My Story in History", o carte bazată pe un interviu cu liderul Bisericii Catolice, care urmează să fie lansată în Italia la 19 martie.

Starea de sănătate a papei Francisc, în vârstă de 87 de ani, a fost din ce în ce mai fragilă în ultimii ani. Suveranul pontif foloseşte un scaun cu rotile sau un baston pentru a se deplasa şi a suferit recent de pe urma unei crize de bronşită şi de răceli, care l-au determinat să îşi limiteze discursurile în public.

×
Subiecte în articol: papa francisc recuperat bronsita discurs