x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc s-ar putea întâlni cu Patriarhul Kiril în Kazahstan

Papa Francisc s-ar putea întâlni cu Patriarhul Kiril în Kazahstan

01 Aug 2022   •   21:25
Papa Francisc s-ar putea întâlni cu Patriarhul Kiril în Kazahstan

Papa Francisc va vizita Kazahstanul în luna septembrie 2022, pentru o întâlnire interreligioasă unde s-ar putea întâlni cu Patriarhul Kirill al Moscovei.

 

Matteo Bruni, directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, a confirmat călătoria într-o declarație emisă luni. "Acceptând invitația autorităților civile și ecleziale, Papa Francisc va efectua călătoria apostolică anunțată în Kazahstan în perioada 13-15 septembrie anul acesta, vizitând orașul Nur-Sultan cu ocazia celui de-al VII-lea Congres al liderilor religiilor mondiale și tradiționale", se arată în declarație.

Președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, a anunțat în aprilie că o vizită papală este posibilă. În cadrul întâlnirii cu presa în zborul său de întoarcere din Canada, sâmbătă, Papa Francisc și-a confirmat intenția de a călători în țara din Asia Centrală.

În ultimele luni, Kazahstanul a fost discutat ca o potențială locație pentru o întâlnire între Papa Francisc și Patriarhul ortodox Kirill al Moscovei, care, de asemenea, era așteptat să participe la congres.

×
Subiecte în articol: papa francisc Patriarhul kIRIL Kazahstan