x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc se adreseaza Adunarii Generale ONU in 25 septembrie. Cand va vorbi Klaus Iohannis?

Papa Francisc se adreseaza Adunarii Generale ONU in 25 septembrie. Cand va vorbi Klaus Iohannis?

de Dan Constantin    |    20 Sep 2015   •   09:15
 Papa Francisc se adreseaza Adunarii Generale ONU in 25 septembrie. Cand va vorbi Klaus Iohannis?

Papa Francisc va rosti o cuvantare in plenul Adunarii Generale ONU in 25 septembrie, dimineata.Programul a fost stabilit inca din luna februarie 2015. Papa Francisc a inceput un turneu in America , prima vizita fiind in Cuba.

Presedintele Romaniei a anuntat pe mediile de socializare ca va efectua o vizita in Statele Unite, centrata pe participarea la cea de a 70 sesiune a Adunarii Generale ONU. Dezbaterile generale se desfasoara in saptamana 28 septembrie-3 octombrie, cand sunt programati sa se adreseze plenului sefi de stat si de guvern sau ministri de externe.

La sesiunea 70 a Adunarii Generale si-au anuntat participarea Presedintele SUA si Presedintele Federatiei Ruse. Vizita lui Putin la New York , a doua ca Presedinte al Federatiei Ruse capteaza atentia observatorilor.

La sesiunea 69, din septembrie anul trecut, Presedintele Obama a anuntat o ofensiva impotriva Statului Islamic si a terorismului.

Din partea Romaniei a participat in 2014 la dezbaterea generala Premierul Victor Ponta care s-a adresat plenului in 24 septembrie. Dupa participarea la lucrarile sesiunii ONU, Ponta a participat la un forum economic romano-american si a avut o serie de discutii cu mari companii din sectorul energetic in Statul Texas, la Huston.

Programul vizitei in SUA a Presedintelui Klaus Iohannis nu a fost inca anuntat. De regula, sefii delegatiilor la Sesiunea generala ONU sunt invitati la o receptie data de Presedintele Statelor Unite la New York.

Un program deosebit a avut Nicolae Ceausescu in 1970 cand, dupa sesiunea 45 a Adunării Generale a ONU a fost invitat la Casa Alba unde Presedintele Nixon si Prima Doamna a SUA au oferit un dineu oficial in onoarea sefului statului roman si a sotiei sale, Elena Ceausescu. 

×