x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc şi Joe Biden au vorbit despre protecţia mediului şi respectarea drepturilor omului

Papa Francisc şi Joe Biden au vorbit despre protecţia mediului şi respectarea drepturilor omului

29 Oct 2021   •   19:30
Papa Francisc şi Joe Biden au vorbit despre protecţia mediului şi respectarea drepturilor omului

Papa Francisc şi preşedintele SUA, Joseph Biden, au abordat vineri, în cursul întrevederii de la Vatican, subiecte legate de protecţia mediului, de situaţia pandemiei, protejarea drepturilor omului şi a persoanelor vulnerabile, anunţă Vaticanul şi Casa Albă.

Preşedintele Joseph Biden şi soţia sa, Jill Biden, au fost primiţi vineri în audienţă de Papa Francisc, la Vatican, iar întrevederea a durat aproximativ o oră şi un sfert, conform site-ului Agensir.it. Joseph Biden, de confesiune romano-catolică, a purtat discuţii şi cu secretarul de Stat de la Vatican, cardinalul Pietro Parolin, precum şi cu Arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, secretar pentru Relaţiile cu Statele.

Discuţiile dintre Joseph Biden şi Papa Francisc s-au referit la angajamenele comune pentru protecţia mediului înconjurător, la situaţia sanitară şi la măsurile de combatere a pandemiei, precum şi la asistenţa acordată imigranţilor. De asemenea, au fost abordate subiecte privind respectarea drepturilor omului, inclusiv a libertăţii religioase şi de conştiinţă, a transmis Vaticanul, potrivit publicaţiei Osservatore Romano.

Papa Francis şi Joseph Biden au discutat şi despre teme politice internaţionale, în contextul reuniunii Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente (G20), care se desfăşoară la Roma sâmbătă şi duminică.

"În cursul audienţei la Papa Francisc, preşedintele Biden i-a mulţumit Sanctităţii Sale pentru apelurile în sensul protejării săracilor şi a celor care suferă de pe urma foametei, conflictelor şi actelor de persecuţie. Biden a lăudat rolul de lider al Papei Francisc în contracararea crizei climatice, precum şi pledoariile sale pentru a asigura că se încheie pandemia prin vaccinare şi pentru ca relansarea economică la nivel mondial să fie echitabilă", a anunţat Preşedinţia SUA, potrivit unui comunicat vizualizat de MEDIAFAX.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: papa francisc Joe Biden