x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc: Statele UE trebuie să împartă responsabilitatea pentru migranți

Papa Francisc: Statele UE trebuie să împartă responsabilitatea pentru migranți

07 Noi 2022   •   16:30
Papa Francisc: Statele UE trebuie să împartă responsabilitatea pentru migranți

Papa Francisc susține că statele UE trebuie să împartă responsabilitatea pentru migranți, ajutând astfel țările aflate la frontierele organizației.

Papa Francisc a declarat că statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să împartă responsabilitatea pentru primirea migranților și să nu o lase doar în seama țărilor în care sosesc oamenii.

Declarația a fost făcută în condițiile în care subiectul a declanșat noi tensiuni politice în Italia. Acolo există un conflict între guvern și navele unor organizații care încearcă să debarce migranți.

„Uniunea Europeană trebuie să își asume o politică de colaborare și de ajutor. Nu poate lăsa Cipru, Grecia, Italia și Spania cu responsabilitatea tuturor migranților care ajung pe țărmurile lor. Fiecare guvern al Uniunii Europene ar trebui să se pună de acord asupra numărului de migranți pe care îi poate primi. Politica de migrație trebuie să fie agreată de toate țările. Nu poate exista o politică fără consens", le-a declarat papa reporterilor în avionul care se întorcea dintr-o călătorie de patru zile în Bahrain, potrivit Reuters.

Matteo Salvini, vicepremier în noul guvern de dreapta, i-a mulțumit papei pentru „cuvintele sale de mare înțelepciune". „Italia nu poate fi lăsată singură și nu poate primi pe toată lumea", a declarat Salvini.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: papa francisc ue migranţi