x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explicațiile Papei: Binecuvântările LGBT sunt pentru indivizi, nu pentru aprobarea relațiilor

Explicațiile Papei: Binecuvântările LGBT sunt pentru indivizi, nu pentru aprobarea relațiilor

de Redacția Jurnalul    |    26 Ian 2024   •   17:15
Explicațiile Papei: Binecuvântările LGBT sunt pentru indivizi, nu pentru aprobarea relațiilor
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc susține că binecuvântările LGBT sunt pentru indivizi, nu pentru aprobarea relațiilor între persoane de același sex. Precizările au fost făcute vineri, ca urmare a reacțiilor apărute în urma prezentării poziției Vaticanului față de această problemă.

Papa Francisc a apărat vineri documentul Vaticanului privind binecuvântările pentru cuplurile de același sex. El a spus că nu este vorba despre aprobarea unui stil de viață pe care Biserica îl consideră potențial păcătos, ci despre bonecuvântarea acordată unor indivizi care caută să se apropie de Dumnezeu, potrivit Reuters.

A fost a doua oară în ultimele săptămâni când Francisc încearcă să clarifice declarația din 18 decembrie, care a stârnit dezbateri ample în Biserică. Episcopii din unele țări au refuzat să-i lase pe preoți să o pună în aplicare.

În discursul său de vineri, Francisc a părut să recunoască respingerea mesajului său, în special în Africa, unde episcopii l-au respins efectiv și în alte țări unde homosexualitatea poate duce la pedepse grele cu închisoarea sau chiar cu moartea.

De la alegerea sa în 2013, Papa Francisc a încercat să facă Biserica mai tolerantă față de membrii comunității LGBT.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: papa lgbt binecuvantari