x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a ajuns în Portugalia

Papa Francisc a ajuns în Portugalia

de Redacția Jurnalul    |    02 Aug 2023   •   17:00
Papa Francisc a ajuns în Portugalia

Papa Francisc a început miercuri o vizită de cinci zile în Portugalia. Înainte de primirea oficială, Papa a promis că „va continua să agite lucrurile”, referindu-se la scandalurile cu care se confruntă biserica catolică și la schimbările care vizează instituția, potrivit Reuters.

Francisc a început o călătorie de cinci zile în Portugalia pentru a participa la o întâlnire a tinerilor catolici cunoscută sub numele de Ziua Mondială a Tineretului, care are loc la fiecare doi sau trei ani într-un oraș diferit.

Avionul a aterizat la baza aeriană militară din Lisabona. Papa, în vârstă de 86 de ani, a fost operat în luna iunie și folosește, pentru a se deplasa, un scaun cu rotile și un baston.

Papa Francisc a promis miercuri că va continua să „agite lucrurile" în Biserica Catolică, referindu-se la reformele și schimbările pe care le promovează.

Călătoria lui Francisc începe în timp ce clerul din Portugalia se confruntă cu acuzații de abuz sexual. De asemenea, au existat persoane care au criticat costurile legate de organizarea evenimentului la care va participa Papa.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: papa francisc