x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa este încă răcit și limitează din nou vorbitul în public

Papa este încă răcit și limitează din nou vorbitul în public

de Redacția Jurnalul    |    06 Mar 2024   •   16:15
Papa este încă răcit și limitează din nou vorbitul în public
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a declarat miercuri că încă suferă de răceală, în timp ce și-a limitat din nou luarea de cuvânt la audiența săptămânală din Piața Sfântul Petru. A lăsat, în schimb, un consilier să-i citească textul pregătit, scrie Reuters.

Papa Francisc a spus mulțimii care a venit să-l asculte că motivul este „pentru că încă sunt răcit și nu pot citi bine”.

Cu toate acestea, el a vorbit pentru scurt timp la sfârșitul evenimentului, salutând o parte dintre credincioși și pledând pentru pace în Ucraina, Orientul Mijlociu și alte zone de război.

Starea de sănătate a lui, în vârstă de 87 de ani, a fost o problemă în ultimele două săptămâni, obligându-l să anuleze unele angajamente și să evite să citească unele discursuri.

Vaticanul a declarat pe 24 februarie că acesta suferea de o gripă ușoară.

Săptămâna trecută, Francisc a făcut o scurtă vizită la un spital din Roma pentru o tomografie computerizată, iar sâmbătă a spus că are bronșită.

De asemenea, Papa a delegat lecturile unui asistent la audiența generală de săptămâna trecută, care a avut loc în interior, în timp ce cea de miercuri s-a desfășurat în aer liber, pe vremea relativ blândă din Roma.

Francisc, care are probleme cu mersul, a sosit în Piața Sfântul Petru în vehiculul său special conceput, cunoscut sub numele de papamobil, așa cum se obișnuiește, și a ajuns la locul său mergând cu un baston, părând relativ bine dispus.

Lăsând la o parte problemele de sănătate, suveranul pontif a rămas ocupat, întâlnindu-se sâmbătă cu cancelarul german Olaf Scholz, iar duminică a făcut un alt apel pentru încetarea conflictului din Gaza.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: papa racit vorbit