x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trimisul Papei merge în Ucraina pentru a „asculta cu atenție" posibilele planuri de pace

Trimisul Papei merge în Ucraina pentru a „asculta cu atenție" posibilele planuri de pace

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2023   •   16:00
Trimisul Papei merge în Ucraina pentru a „asculta cu atenție" posibilele planuri de pace
Sursa foto: Hepta

Cardinalul italian Matteo Zuppi, însărcinat de Papa Francisc să conducă o misiune de pace pentru Ucraina, se îndreaptă luni spre Kiev. El va sta două zile în Ucraina și va vorbi cu autoritățile ucrainene despre variantele privind încheierea războiului.

Vaticanul a anunțat vizita prin intermediul unei scurte declarații. Potrivit acesteia, scopul principal este „de a asculta cu atenție autoritățile ucrainene cu privire la posibilele modalități de a ajunge la o pace justă și de a sprijini gesturile umanitare care pot contribui la reducerea tensiunilor", potrivit Reuters.

Nu se știe dacă Zuppi, care este arhiepiscop de Bologna și șef al Conferinței Episcopale Italiene, se va întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Zuppi, în vârstă de 67 de ani, le-a spus luna trecută reporterilor că nu a prevăzut o mediere în sensul strict al cuvântului, dar că este gata să „facă orice" pentru a ajuta la reducerea tensiunilor.

„Nu putem asista la un război fără să spunem cel puțin că suntem aproape de victime și căutăm pe toate căile posibile să atenuăm consecințele", a spus el.

Zelenski s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican pe 13 mai și i-a cerut să susțină planul de pace al Kievului. Planul prevede restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei, retragerea trupelor rusești și încetarea ostilităților, precum și restabilirea frontierelor de stat ale Ucrainei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: papa Ucraina pace