x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Paradă a modei la World Trade Center, în New York, la 13 ani de la atentate

Paradă a modei la World Trade Center, în New York, la 13 ani de la atentate

11 Sep 2014   •   10:39
Paradă a modei la World Trade Center, în New York, la 13 ani de la atentate

La 13 ani de la atentatele din 11 septembrie, Fashion Week a propus miercuri seară o paradă a modei la World Trade Center (WTC), la etajul 54 al Turnului 4. Deschis în noiembrie anul trecut şi oferind privelişti spectaculoase asupra cartierului Manhattan şi golfului, Turnul este situat la câţiva metri de memorialul ridicat în cinstea celor 343 de pompieri ucişi în atentatele soldate cu peste 3.000 de morţi la 11 septembrie 2001. Ca în fiecare an, New Yok le va aduce joi un omagiu, informează AFP.

Cu un decor din arbori pixelizaţi, Jason Wu, 31 de ani, un newyorkez născut în Taiwan, a prezentat miercuri seară pentru Hugo Boss colecţia primăvară-vară 2015 de un rafinament delicat, cu pliseuri transparente lungind partea de jos a rochiilor fluide în culori estivale, galben delicat, turcoaz, lavandă, negru şi alb.

Lejeritate şi fluiditate au fost cuvintele cheie ale acestei colecţii cu motive geometrice subtile pentru taioarele cu croială precisă şi talia marcată. Manechinele au purtat sandale gladiator uneori lungi până la genunchi, cu talpă joasă, sau cu platformă din lemn.

În cursul zilei de miercuri, în cartierul Tribeca, designerul american Michael Kors a prezentat o colecţie romantică, elegantă şi simplă, în acordurile muzicale ale trupei feminine Ronette din anii 60. Kors a propus un stil şic şi lejer, îmbinând ţesăturile naturale, bumbacul sau denimul, cu materialele fluide, ca dantela şi organza.

Suple şi ample, fustele sale au aplicaţii de flori galbene sau albe, sau imprimate, fucsia şi violet. Pentru ţinutele de seară fustele devin mai sobre din muselină sau organza purtate pe sub gabardine negre din lână.

Senzaţia zilei a fost însă cântăreaţa Miley Cyrus, care a colaborat cu băiatul rău al modei newyorkeze Jeremy Scott, la o colecţie prezentată în chip de artă. Doar câteva persoane au fost admise în culise pentru a viziona acest colaj pestriţ intitulat 'Dirtie Hippie'. Colecţia primăvară-vară a lui Jeremy Scott s-a dorit psihedelică propunând minijupe în culori electrice purtate cu bustiere asortate.

Maratonul Fashion Week New York - o săptămâna care a propus 300 de parade ale modei în întreg oraşul - se încheie joi seară cu prezentările lui Ralph Lauren, Calvin Klein, J Mendel şi Marc Jacobs. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: atentate 11 septembrie parada modei