x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Paradisul grecesc, aruncat în infern de greve

Paradisul grecesc, aruncat în infern de greve

de Daniela Ivan    |    02 Aug 2010   •   00:00

Sindicaliştii greci nu se mai opresc cu grevele, spre disperarea turiştilor. Transportatorii rutieri, care sunt în grevă de luni, au hotărât să prelun­gească mişcarea de protest pe o pe­rioadă de timp nedeterminată, ceea ce va continua să perturbe puternic turismul şi va limita aprovizionarea cu combustibil şi produse alimentare, mai ales în insule, informează AFP.

Trans­portatorii au sfidat măsura adoptată de Guvern miercuri seară vi­zând rechiziţionarea camioanelor lor, ceea ce îngrijorează mult agenţiile de turism, care se tem de anularea rezervărilor.

"Problemele de aprovizionare con­tinuă să se intensifice mai ales în insule, situaţia este departe de a re­veni la normal, în pofida hotărârii de Guvern de rechiziţionare a ca­mi­oa­nelor", a precizat pentru AFP Geor­ges Télonis, preşedintele Uniu­nii gre­ceşti a operatorilor din turism. So­cietăţile de închirieri de maşini sunt "paralizate" de această mişcare. "Sute de turişti au renunţat să mai închi­ri­eze maşini, deoarece nu mai au posibilitatea de a face pli­nul", potrivit unui comunicat al acestor societăţi.

Pentru a veni în ajutorul turiştilor, Guvernul grec va folosi camioanele militare şi ambarcaţiuni navale pentru a restabili aprovizionarea cu combustibil. Planul de urgenţă "va avea efect cât mai repede posibil pentru a ne asigura că serviciile publice vitale nu sunt afectate de cea de-a cincea zi de proteste", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului elen.

×
Subiecte în articol: externe