x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parchetul solicită internarea lui Breivik într-un centru psihiatric

Parchetul solicită internarea lui Breivik într-un centru psihiatric

21 Iun 2012   •   14:30
Parchetul solicită internarea lui Breivik într-un centru psihiatric

Parchetul din Oslo a cerut joi internarea lui Anders Behring Breivik intr-un centru psihiatric, apreciind ca era psihotic si iresponsabil din punct de vedere penal cand a omorat 77 de persoane, in cele doua atentate produse anul trecut.

Daca judecatorii vor ajunge la o concluzie diferita privind starea de sanatate mentala a inculpatului, acesta va fi condamnat la 21 de ani de inchisoare, termen care poate fi prelungit daca se va stabili ca el inca reprezinta un pericol social, a declarat procurorul Svein Holden, conform AFP.

"Cererea noastra este ca el sa fie obligat sa urmeze ingrijiri psihiatrice intr-o institutie inchisa", a mai spus Holden, in incheierea rechizitoriului de aproape trei ore.

"Daca tribunalul conchide ca Breivik este responsabil din punct de vedere penal, Parchetul apreciaza ca sunt indeplinite conditiile in vederea retinerii sale", a declarat procurorul norvegian, conform caruia, in acest caz, "nu exista nicio indoiala ca Breivik trebuie sa primeasca pedeapsa cea mai severa, de 21 de ani de detentie in conditii de siguranta".

Inainte de a fi incatusat si preluat de catre politisti, Breivik a prezentat salutul extremei drepte, ducandu-si pumnul drept inchis la piept, dupa care a intins bratul, intr-un gest de sfidare la adresa acuzarii.

×