x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Părinţii pleacă fără să-şi intrebe copiii

Părinţii pleacă fără să-şi intrebe copiii

de Carmen Plesa    |    21 Iul 2007   •   00:00
Părinţii pleacă fără să-şi intrebe copiii

Aproape jumătate dintre părinţii care pleacă să muncească in străinătate nu-şi consultă copiii in această privinţă, arată un studiu realizat de Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, citat de Mediafax

Aproape jumătate dintre părinţii care pleacă să muncească in străinătate nu-şi consultă copiii in această privinţă, arată un studiu realizat de Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, citat de Mediafax. Potrivit studiului, realizat in mai-iulie pe 981 de elevi din judeţele Galaţi, Brăila, Iaşi şi Botoşani, 63 la sută dintre copiii chestionaţi consideră că singurul motiv al plecării părinţilor la muncă in străinătate il reprezintă dorinţa unui trai mai bun. 19 la sută spun că părinţii lor au plecat pentru că nu aveau un loc de muncă. 40 la sută dintre copii spun că nu au fost consultaţi cănd părinţii au plecat in străinătate.

Un sfert dintre respondenţi au părinţii plecaţi de mai mult de trei ani din ţară. Procentul mamelor este mai mare decăt cel al taţilor plecaţi pentru o perioadă cuprinsă intre unu şi cinci ani, situaţia inversăndu-se in cazul plecărilor de peste cinci ani. 8,4 la sută dintre copii au declarat că au fost lăsaţi singuri, 1,3 la sută locuiesc la cunoştinţe, iar din cei 76,8 la sută dintre repondenţii care au numai unul dintre părinţi plecaţi, doar 58 la sută locuiesc cu celălalt părinte. Dintre cei 23,1 la sută dintre copiii care au ambii părinţi plecaţi, 4% locuiesc singuri.

In ceea ce priveşte păstrarea legăturii cu părinţii, 24 la sută dintre copii declară că vorbesc sporadic (13 la sută), rar (9 la sută) sau deloc cu aceştia.

×
Subiecte în articol: diaspora părinţii sută