x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Paris: Arcul de Triumf, vandalizat

Paris: Arcul de Triumf, vandalizat

03 Dec 2018   •   10:32
Paris: Arcul de Triumf, vandalizat

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a condamnat vehement, ieri, vandalizarea Arcului de Triumf din Paris în cursul protestelor violente desfăşurate sâmbătă, informează site-ul cotidianului „Le Figaro”.

„Nicio cauză nu poate justifica dezonorarea Arcului de Triumf”, a declarat Macron, care s-a deplasat duminică dimineaţă în zona Arcului de Triumf din Paris, situat în extremitatea vestică a bulevardului Champs-Élysées, scena unor violenţe ieşite din comun, sâmbătă, în timpul manifestaţiei aşa-numitelor „Veste galbene”. Protestatari violenţi au vandalizat, sâmbătă seară, Arcul de Triumf din Paris, monument datând din anul 1836. Edificiul a suferit daune atât în exterior, cât şi în interior. Indivizii violenţi au reuşit să ajungă până în partea superioară a monumentului, vandalizând mobilier şi sculpturi de valoare. Emmanuel Macron, premierul Edouard Philippe şi de ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, s-au întâlnit ieri într-o reuniune de urgență pentru adoptarea de măsuri extraordinare, menite să reducă violențele. Cel puţin 133 de persoane, inclusiv 23 de agenţi ai forţelor de ordine, au fost rănite în cursul protestelor violente desfăşurate sâmbătă la Paris. Cel puţin 412 persoane au fost reţinute în centrul capitalei, în cursul demonstrațiilor faţă de preţurile mari la carburanţi şi faţă de scăderea nivelului de trai. Autorităţile au anunţat că peste 100.000 de persoane au protestat în oraşele Paris, Bordeaux, Brest, Toulouse, Montpellier, Lille şi Marsilia.

 

Unitățile speciale de poliție au fost nevoite să intervină în forță contra protestatarilor, deschizând calea decretării stării de urgență

 

Protestatari violenți au devastat capitala Franței

×