x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de persoane, reţinute la Paris cu ocazia manifestaţiilor

Zeci de persoane, reţinute la Paris cu ocazia manifestaţiilor

de Redacția Jurnalul    |    01 Mai 2023   •   19:20
Zeci de persoane, reţinute la Paris cu ocazia manifestaţiilor
Sursa foto: Hepta

Zeci de persoane au fost reţinute la Paris, luni, în urma violenţelor produse cu ocazia manifestaţiilor de 1 Mai, dedicate opoziţiei faţă de reforma sistemului de pensii.

Un agent de poliţie a fost rănit după ce a fost atacat de protestatari cu o sticlă incendiară în centrul Parisului, au declarat surse citate de postul BFMTV. Autorităţile au reţinut aproximativ 40 de manifestanţi violenţi în capitala Franţei.

Potrivit estimărilor autorităţilor, aproximativ 550.000 de persoane participă la cele aproximativ 300 de manifestaţii organizate luni în zeci de oraşe din Franţa, informează cotidianul Le Figaro.

Confruntări între protestatari şi forţele de ordine au fost raportate şi în oraşul Lyon. Au fost avariate numeroase vehicule, iar mai multe magazine au fost devastate.

Marine Le Pen, unul dintre liderii formaţiunii de extremă-dreapta Mobilizarea Naţională (RN), a criticat dur atitudinea preşedintelui Emmanuel Macron. "Voia o ţară în mişcare, dar a adus ţara în pană. Foarte rar, un preşedinte a fost atât de însingurat, deconectat şi asediat, dar este încă arogant. Foarte rar, un guvern a fost atât de fantomatic şi de vulnerabil", a afirmat Marine Le Pen.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Paris Emmanuel Macron