x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parlamentul European decontează operaţiile de reducere a sânilor!

Parlamentul European decontează operaţiile de reducere a sânilor!

de Gabriela Antoniu    |    06 Mar 2011   •   18:12
Parlamentul European decontează operaţiile de reducere a sânilor!

155051-breast5.jpgMembrii Parlamentului European şi familiile lor (inclusiv Elena Băsescu şI ceilalţi europarlamentari români) pot beneficia de decontarea operaţiilor estetice din banii contribuabililor, anunţă Daily Mail în ediţia online de duminică.

Pe lângă operaţiile de reducere a sânilor, aceştia vor beneficia de epilare facială şi masaj, tratamente anti-îmbătrânire, câte 21 zile de şedinţe SPA şI alte terapii alternative. Tratamentele permise, prevăzute în Ghidul rambursării cheltuielilor medicale, vor fi acoperite în proporţie de 36% din bani europeni , iar contribuabilii europeni vor suporta cel puţin două treimi din costul acestora, în multe cazuri ajungându-se şi la 100%, în cazul prescrierii de Viagra şi a medicamentelor necesare reabilitării după consumul de droguri.

Nikki Sinclair, un europarlamentar britanic independent, a criticat "dezmăţul" pe banii contribuabilior europeni, catalogându-l drept un abuz fără margini. Bugetul alocat cheltuielilor medicale este de 3,4 milioane de euro (2,9 milioane lire sterline). "Este o sumă enormă de bani, iar fiecare cent este plătit de contribuabili", a spus Nikki Sinclair, arătând că îngăduinţa Bruxelles-ului ajunge prea departe.

Şi asta în condiţiile în care membrii Parlamentului European nu contribuie cu nici un ban la acoperirea cheltuielior medicale, regulă care nu se aplică însă în cazul reprezentanţilor Comisiei Europene. Reprezentanţii Parlamentului European se apără însă şi spun că europarlamentarii petrec prea puţin timp în ţara lor natală şi, ca atare. nu pot beneficia de serviciile medicale de acolo.

 

×