x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Partidul lui Merkel a primit donaţie substanţială de la BMW

Partidul lui Merkel a primit donaţie substanţială de la BMW

15 Oct 2013   •   18:51

Partidul cancelarului german Angela Merkel, Uniunea Creştin Democrată (CDU), a primit o donaţie de 690.000 de euro din partea familiei Quandt, unul dintre marii acţionari ai producătorului auto BMW, într-un moment în care la nivel european se discută reducerea emisiilor de CO2 la autoturisme.

Potrivit informaţiilor publicate de Bundestagul german pe pagina sa de Internet şi preluate de cotidianul economic Handelsblatt, CDU a primit la 9 octombrie donaţii în valoare de câte 230.000 euro de la Johanna Quandt şi de la fiii săi, Stefan Quandt şi Susanne Klatten. CDU a subliniat că a comunicat Parlamentului german valoarea respectivelor donaţii, familia Quandt fiind, de mulţi ani, unul dintre principalii donatori ai conservatorilor.

Tot cotidianul Handelsblatt scrie, într-un articol intitulat “Auto-cancelarul”, că la 14 octombrie, la iniţiativa Guvernului german, miniştrii europeni ai Mediului au amânat, pe termen nedefinit, votarea unor reguli mai stricte privind emisiile de CO2 până în 2020, care ar viza în primul rând marile maşini germane. “Industria auto poate conta pe Angela Merkel”, ironiza cotidianul, scriind despre cât de strânse sunt legăturile, în Germania, între mediul politic şi lobby-ul auto.

O listă de la Guvern, pe care a obţinut-o Handelsblatt, demonstrează cât de intense sunt contactele între Guvern şi patronii de automobile: în timpul ultimului mandat, directorii generali ai industriei auto au fost primiţi de 65 de ori la Cancelarie.


×
Subiecte în articol: Uniunea Creştin Democrată germania