x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patriarhia Română: Atacul de la Saint-Etienne du Rouvray, un atentat simbolic la identitatea creştină a Europei

Patriarhia Română: Atacul de la Saint-Etienne du Rouvray, un atentat simbolic la identitatea creştină a Europei

26 Iul 2016   •   22:35
Patriarhia Română: Atacul de la Saint-Etienne du Rouvray, un atentat simbolic la identitatea creştină a Europei
Sursa foto: wikipedia.org

Patriarhia Română afirmă, într-un comunicat transmis marţi seara AGERPRES, că atacul petrecut în Biserica din Saint-Etienne du Rouvray reprezintă "un atentat simbolic la identitatea creştină a Europei", exprimându-şi compasiunea pentru victimele atentatului şi solidaritatea cu poporul francez.

"Patriarhia Română a aflat cu durere de vestea uciderii de către o grupare teroristă a unui preot catolic în timpul Liturghiei, în data de 26 iulie 2016, şi a rănirii altor persoane care asistau la slujba oficiată de acesta. Exprimăm compasiune pentru victimele atentatului şi solidaritate cu poporul francez", se afirmă în comunicatul transmis de Biroul de Presă al Patriarhiei BOR.

Marţi, doi atacatori i-au tăiat gâtul unui preot în Biserica din Saint-Etienne du Rouvray, în nord-vestul Franţei, în timp ce el oficia slujba în prezenţa câtorva credincioşi, dintre care unul a fost grav rănit. Atacatorii au fost împuşcaţi în cursul intervenţiei poliţiei. Organizaţia Statul Islamic (SI) a revendicat atentatul.

Sursa: AGERPRES

×