x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patru ani de închisoare pentru un opozant al lui Putin

Patru ani de închisoare pentru un opozant al lui Putin

05 Sep 2019   •   20:54
Patru ani de închisoare pentru un opozant al lui Putin

Un militant al opoziţiei ruse a fost condamnat joi la patru ani de închisoare pentru participare „în mod repetat” la manifestaţii neautorizate, multe dintre acestea legate de mişcarea de protest organizată înaintea alegerilor locale de la Moscova.

Un tribunal din capitala Rusiei l-a condamnat pe Konstantin Kotov pentru că a încălcat „în mod repetat regulile manifestaţiilor în ultimele 180 de zile”, scriu agenţiile de presă ruse, citate de France Presse.

Arestat pe 10 august, acest programator informatician în vârstă de treizeci de ani risca cinci ani de închisoare, potrivit unui articol din codul penal rus, creat în 2014 şi rar invocat, care interzice participarea „în mod repetat” la adunări neautorizate.

Konstantin Kotov a luat parte la câteva dintre aceste evenimente organizate de opoziţie în vară şi în primăvară.

„Nu îmi recunosc vinovăţia. Cred că participarea la manifestaţii paşnice nu este o crimă”, a declarat inculpatul la audiere, potrivit site-ului opoziţiei Mediazona. Aceasta este cea mai grea sentinţă pronunţată împotriva unui manifestant de la începutul unei mişcări de protest de amploare la jumătatea lunii iulie la Moscova.

De atunci, mitinguri au avut loc aproape în fiecare weekend în capitala rusă pentru a protesta împotriva excluderii candidaţilor opoziţiei la alegerile locale moscovite din 8 septembrie. În mare parte neautorizate, acestea au condus la un total de aproape 2.700 de arestări.

Justiţia rusă a început în această săptămână să judece aproximativ 15 manifestanţi. Spre surprinderea generală, majoritatea acuzaţiilor împotriva lor au fost abandonate sau relaxate.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: opozant rus putin Rusia