x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pază întărită la statuia lui Mubarak din....Azerbaidjan

Pază întărită la statuia lui Mubarak din....Azerbaidjan

de Marina Constantinoiu    |    01 Feb 2011   •   15:27
Pază întărită la statuia lui Mubarak din....Azerbaidjan

Unde dai şi unde crapă! Egiptul fierbe, sute de mii de oameni ies în stradă şi cer plecarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak, iar Azerbaidjanul se teme pentru...integritatea statuii preşedintelui egiptean care se află pe teritoriul său, în oraşul Hîrdalan, nu departe de Baku, relatează Agerpres.

 Poliţia azeră a întărit efectivele de pază de lângă statuia lui Mubarak, în prezent, postamentul din marmură roşie al statuii fiind împrejmuit de trupe de ordine, după cum relatează postul de televiziune azer ANS.

 Măsura a fost luată după ce opoziţia azeră a făcut apel în vederea demolării monumentului. „În timp ce poporul egiptean încearcă să-l doboare pe dictator, la noi i se înalţă statui”, a declarat deputatul Igbal Agazade, citat de agenţia rusă Interfax. De asemenea, opoziţia azeră cere să fie retras unei şcoli din Azerbaidjan numele soţiei lui Mubarak, ce îi fusese dat în urmă cu câţiva ani.

Statuia lui Mubarak din Hîrdalan, oraş înfrăţit cu localitatea egipteană Kalubei, fusese amplasată, în 2007, în parcul local al „Prieteniei dintre Azerbaidjan şi Egipt”.



×