x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentagonul a mobilizat sute de militari activi la Washington pentru învestirea lui Biden

Pentagonul a mobilizat sute de militari activi la Washington pentru învestirea lui Biden

18 Ian 2021   •   22:36
Pentagonul a mobilizat sute de militari activi la Washington pentru învestirea lui Biden

Departamentul american al Apărării a autorizat mobilizarea a sute de militari activi pentru dispozitivul de securitate destinat ceremoniei învestirii noului preşedinte al SUA, Joseph Biden, afirmă surse citate de site-ul Politico.com.

Pentagonul a dispus mobilizarea a 750 de militari activi, specializaţi în misiuni pirotehnice şi în contracararea riscurilor generate de arme chimice, biologice, nucleare şi radiologice. De asemenea, au fost detaşaţi membri ai echipelor medicale militare.

Unii militari activi vor face parte din echipele de coordonare a intervenţiilor Agenţiei Federale pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă (FEMA).

La Washington au fost mobilizaţi şi până la 25.000 de membri ai Gărzii Naţionale. Membrii Gărzii Naţionale au statut de militari în rezervă. Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a început verificarea tuturor membrilor Gărzii Naţionale detaşaţi la Washington, pentru evitarea riscurilor unui atac din interior, au declarat surse citate de agenţia Associated Press.

Autorităţile americane au luat măsuri speciale de securitate pentru ceremonia de învestire a preşedintelui Joseph Biden, programată miercuri. Violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu de simpatizanţi ai preşedintelui în funcţie Donald Trump s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pentagon