x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentru imagine: Berlu, pact cu RAI

Pentru imagine: Berlu, pact cu RAI

de Sînziana Stancu    |    23 Noi 2007   •   00:00
Pentru imagine: Berlu, pact cu RAI
Sursa foto: RAI/

O inţelegere secretă privind estomparea mediatică a infrăngerii electorale dezastruoase suferite de fostul premier italian Silvio Berlusconi in alegerile regionale, a fost dezvăluită ieri de La Repubblica.

O inţelegere secretă privind estomparea mediatică a infrăngerii electorale dezastruoase suferite de fostul premier italian Silvio Berlusconi in alegerile regionale, făcută intre postul de televiziune RAI şi rivalul său privat, Mediaset, a fost dezvăluită ieri de La Repubblica. Cotidianul italian a publicat transcrierea convorbirilor telefonice referitoare la această inţelegere, intre un fost colaborator al lui Berlusconi şi omologul său de la Mediaset, postul fostului premier.

PROGRAM FORTE. Colaboratorul lui Berlusconi ii cerea celui de la postul public de televiziune să difuzeze o emisiune "forte, la o oră de maximă audienţă", pentru a eclipsa dezbaterea despre rezultatele votului - care fuseseră in favoarea opoziţiei - prevăzută in aceeaşi seară la RAI. Intr-o altă convorbire, inregistrată in aceeaşi zi, un alt responsabil al postului public de televiziune luase legătura cu purtătorul de cuvănt al fostului şef al guvernului de la Roma, pe care il asigura că va face tot posibilul să reprogrameze difuzarea rezultatelor votului.

Dezvăluirile făcute de La Repubblica au incins spiritele la Roma, intre opozanţii lui Berlusconi, foarte indignaţi, şi televiziunea RAI, care a anunţat că a iniţiat imediat o anchetă internă. La răndul său, nici Mediaset nu a stat cu măinile-n săn, promiţănd că va da in judecată La Repubblica, pe care l-a acuzat de "manevră politicianistă". Berlusconi a tăcut mălc. In schimb, colegii de partid au sărit in apărarea lui. "Este vorba despre o manevră mediatică, destinată singurului scop, acela de accelerare a adoptării unei legi, cu scopul precis de a distruge afacerile lui Silvio Berlusconi", a susţinut vehement, de la tribună, Renato Schiafani, preşedintele grupului Forza Italia din Senat.

×
Subiecte în articol: externe