x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pergament extrem de rar, din secolul 13, valorând 1,25 mil de euro, uitat de un colecționar în tren. Găsitorului, recompensă

Pergament extrem de rar, din secolul 13, valorând 1,25 mil de euro, uitat de un colecționar în tren. Găsitorului, recompensă

01 Dec 2014   •   19:33
Pergament extrem de rar, din secolul 13, valorând 1,25 mil de euro, uitat de un colecționar în tren. Găsitorului, recompensă
Sursa foto: Pergament extrem de rar, din secolul 13, valorând 1,25 mil de euro, uitat de un colecționar în tren. Găsitorului, recompensă

Un colecționar de artă italian a declarat că a uitat un pergament chinezesc, din secolul 13, în valoare de 1.250.000 dolari, într-un tren de mare viteză, de ruta Paris-Geneva. Francesco Plateroti a spus că pergamentul, intitulat: "Ospățul nemuritorilor pe Terasa de Jad", de Wang Zhenpeng, a fost expus la un eveniment Paris și când a plecat a luat lucrarea cu el, apoi s-a dus direct la gară și s-a urcat în TGV-ul de mare viteză.

Citește și Profesor, în COMĂ, după ce a fost LOVIT de un ELEV cu capul de PERETE, pentru o notă proastă (VIDEO)

Plateroti a spus că nu mai avea pergamentul după ce a coborât din tren, în Bellegarde-sur-Valserine, un oraș în apropiere de granița cu Elveția, dar că a realizat acest lucru după ce trenul a plecat. Serviciile de transport feroviar de stat SNCF au fost anunțate imediat și au cautat imediat trenul atunci când a ajuns la Geneva, dar nu era nici urmă de pergamentul valoros.

Citește și ÎNDUIOȘĂTOR. Un TOCĂTOR, cadoul primit de un băiețel de ziua de naștere (VIDEO)

Plateroti a spus că promite o recompensă substanțială pentru întoarcerea pergamentului. Colecționarul a spus că găsește consolare în faptul că desenul nu poate fi vândut în mod legal fără certificatul de autentticitate, încă în posesia sa.

Citește și AVERTISMENT CUTREMURĂTOR al preoţilor exorcişti şi al experţilor în paranormal! Ce s-ar putea întâmpla de Crăciun (VIDEO)

Wang Zhenpeng a fost un pictor peisagist chinez care a lucrat în curtea imperială în timpul dinastiei Yuan (1271-1368). Stilul de desen folosit era "Pengmei" , iar pictura și desenul lui Wang se distingea prin aspectul grațios și detaliile frumos lucrate. Desenele sale au fost în mare parte necolorate, într-un stil foarte fin, cunoscut sub numele de "Jiehua".

În fotografie, o altă capodoperă a lui Wang Zhenpeng "Dragon Boat Regatta" (1310/1325), aflat în posesia Institutului de Arte din Detroit.

×