x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Personalul de bord de la Lufthansa chemat să intre în grevă duminică

Personalul de bord de la Lufthansa chemat să intre în grevă duminică

14 Oct 2019   •   16:12
Personalul de bord de la Lufthansa chemat să intre în grevă duminică

Sindicatul UFO, care reprezintă personalul de bord al companiei aeriene germane Lufthansa, a făcut luni un apel pentru organizarea unei greve de cinci ore în ziua de duminică, pe fondul escaladării disputelor cu privire la salarii, informează AFP şi Reuters.

Personalul de bord de la Lufthansa care operează de pe aeroporturile Frankfurt şi Munchen, cele mai aglomerate aeroporturi din Germania, este chemat să înceteze lucrul duminică între orele 6 a.m şi 11 a.m. (04:00 şi 09:00 GMT), a anunţat preşedintele UFO, Daniel Flohr, într-un mesaj video. "Cele cinci companii din cadrul grupului, Lufthansa, Eurowings, Germanwings, Cityline şi Sunexpress, vor fi afectate de greve în următoarele săptămâni", a adăugat liderul sindical.

Astfel de greve de avertisment, întreruperi coordonate ale lucrului de câteva ore, însoţesc în mod normal în Germania negocierile salariale odată cu expirarea unui acord la nivel de ramură.

Sindicatul UFO solicită o majorare salarială de 1,8%.

În replică, Lufthansa a apreciat că greva preconizată a UFO este una ilegală, compania subliniind că intenţionează să îşi menţină în totalitate calendarul zborurilor programate pentru ziua de duminică.

Conducerea companiei Lufthansa a refuzat să discute cu sindicatul UFO în ultimele luni din cauza semnelor de întrebare care există cu privire la statutul legal al conducerii sindicatului, în condiţiile în care există o luptă pentru putere la conducerea sindicatului UFO.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: lufthansa greva