x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 100 de morţi, în urma cutremului din Indonezia

Peste 100 de morţi, în urma cutremului din Indonezia

07 Sep 2009   •   00:00

Seismul puternic, care a afectat miercuri insula indoneziană Java, a provocat peste 100 de morţi, dintre care 74 au fost confirmaţi, a anunţat, luni, la Jakarta, un oficial din cadrul Agenţiei pentru gestionare a catastrofelor, relatează AFP.



Căutările vor continua în această săptămână pentru a găsi cadavrele a celor 34 de persoane date dispărute după cutremurul cu o magnitudine de 7 grade pe scara Richter. Dispăruţii au fost acoperiţi de pământ în urma unei alunecări de teren provocată de seism la Cikangkareng, un sat situat la 130 de kilometri sud de Jakarta.

"Efectuăm căutări manual, folosind câinii. Acest lucru va necesita timp", a precizat purtătorul de cuvânt Priyadi Kardono.

Circa 88.000 de persoane şi-au pierdut locuinţele din cauza cutremurului care a devastat "peste 54.000 de clădiri şi case", potrivit lui Kardono.

Acest seism, care a provocat cele mai multe victime în Indonezia după cel din 2006, a fost resimţit la Jakarta şi în insulele Bali şi Sumatra.

Mai multe ţări, precum Australia, şi-au oferit asistenţa, dar preşedintele indonezian Susilo Bambang Yudhoyono a dat asigurări că poate gestiona singur situaţia.

Indonezia este situată pe "centura de foc" a Pacificului unde întâlnirea mai multor plăci continentale generează o activitate telurică intensă.

×
Subiecte în articol: externe