x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 30 de nave rusești, angajate în execiții militare în apropiere de Crimeea 

Peste 30 de nave rusești, angajate în execiții militare în apropiere de Crimeea 

12 Feb 2022   •   17:50
Peste 30 de nave rusești, angajate în execiții militare în apropiere de Crimeea 

Peste 30 de nave din flota rusă a Mării Negre au început exerciții de antrenament în apropierea peninsulei Crimeea, în cadrul unor exerciții navale mai ample, a relatat sâmbătă agenția de știri RIA, conform Reuters.

Mișcările militare ale Rusiei sunt analizate cu atenție, deoarece masarea trupelor în apropierea Ucrainei și o anume retorică au agitat Occidentul și au stârnit îngrijorari în privința unei invazii a Ucrainei. Moscova neagă orice plan de invadare, afirmând că se apără împotriva agresiunii aliaților din NATO.

RIA a precizat că peste 30 de nave rusești au părăsit porturile Sevastopol și Novorossiisk "în conformitate cu planurile de exerciții" în apropierea Crimeei, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014.

RIA a precizat că scopul exercițiilor este apărarea coastei Crimeei, a avanposturilor flotei din Marea Neagră, precum și a sectorului economic și a comunicațiilor navale.

Luna trecută, Rusia a anunțat că marina sa va organiza o serie de exerciții de amploare care implică toate flotele sale în această lună și luna viitoare, din Pacific până în Atlantic, cea mai recentă demonstrație de forță în cadrul unei intensificări a activității militare pe fondul disputelor cu Occidentul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nave rusesti