x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PETA denunţă moartea violentă a crocodililor pentru confecţionarea de genţi Louis Vuitton

PETA denunţă moartea violentă a crocodililor pentru confecţionarea de genţi Louis Vuitton

22 Dec 2016   •   23:00
PETA denunţă moartea violentă a crocodililor pentru confecţionarea de genţi Louis Vuitton

Organizaţia americană de apărare a drepturilor animalelor PETA a denunţat joi moartea violentă a mii de crocodili în fermele din Vietnam care furnizează piei companiei LVMH, proprietară a mărcii de lux Louis Vuitton, relatează EFE. 

"Pieile acestor crocodili sunt folosite pentru a confecţiona genţi de lux, portofole şi alte articole vândute în întreaga lume", a declarat într-un comunicat Danielle Katz, directoarea asociată a campaniilor PETA. 

Prin intermediul unui videoclip care indică scene brutale, organizaţia prezintă situaţiile în care lucrătorii din aceste ferme fac o gaură în capul unui crocodil când este încă viu. Apoi, îl ucid înfigând o bară de metal prin orificiu şi care străbate corpul prin coloana vertebrală, scrie EFE. 

Filmarea acestui "cost ascuns" al modei include şi declaraţia unui lucrător anonim de la fermă, care spune că "uneori" jupoaie crocodilii când sunt încă vii şi că agonia lor până să moară poate "dura între patru şi cinci ore". 

Organizaţia insistă că această "piaţă exotică de pielărie" din Vietnam exportă aproximativ 30.000 piei de crocodil în fiecare an care ajung, potrivit lor, în fabricile Louis Vuitton, printre "alte mărci".AGERPRES

×