x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Petrolier in flacari: China recupereaza cutia neagra si doua cadavre!

VIDEO Petrolier in flacari: China recupereaza cutia neagra si doua cadavre!

13 Ian 2018   •   17:00
VIDEO Petrolier in flacari: China recupereaza cutia neagra si doua cadavre!

De la bordul petrolierului iranian, care arde de aproape o saptamana in largul apelor sale, China a recuperat sambata cutia neagra si cadavrele a doi marinari. Nava Sanchi, ce transporta 136.000 tone de hidrocarburi usoare, a fost cuprins de flacari in 6 ianuarie, dupa ce s-a ciocnit de un vas chinez. 

 

Accidentul s-a produs la aproximativ 300 de kilometri spre est de orasul Shanghai. Avea la bord 32 de membri ai echipajului - 30 de iranieni si doi marinari din Bangladesh. Pana in prezent au fost gasite trei cadavre. Restul marinarilor sunt dati disparuti.

"Dupa ce au recuperat cutia neagra, echipele de salvare au incercat sa coboare in interiorul navei. Dar temperatura era acolo de 89 grade Celsius. Nu s-a putut inainta", a detaliat ministerul chinez al transporturilor. La operatiunea de salvare, stingere a incendiului si de recuperare a hidrocarburilor,  participa, in total 13 nave: 10 chineze, una sud-coreeana si doua japoneze.

Petrolierul, care naviga sub pavilion panamez, apartine National Iranian Tanker Company (NITC), operator care administreaza flota de nave petroliere a Iranului. El transporta produsele societatii sud-coreene Hanwha Total.

Un dezastru

×
Subiecte în articol: acord petrolier China cutie neagra