x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pfizer cere aprobarea oficială în SUA a Paxlovid, tratamentul oral pentru COVID

Pfizer cere aprobarea oficială în SUA a Paxlovid, tratamentul oral pentru COVID

30 Iun 2022   •   20:05
Pfizer cere aprobarea oficială în SUA a Paxlovid, tratamentul oral pentru COVID
Sursa foto: Hepta

Pfizer a declarat joi că cere aprobarea completă în SUA pentru tratamentul antiviral oral COVID-19 Paxlovid, disponibil acum în baza unei autorizații de utilizare de urgență.

Pfizer a precizat că a depus la Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) o cerere de aprobare a Paxlovid pentru tratamentul COVID-19 la persoanele vaccinate și nevaccinate cu risc ridicat de evoluție către o boală severă, anunță Reuters.

Tratamentul cu două medicamente administrat timp de 5 zile începând la scurt timp după debutul simptomelor COVID a redus cu 88% riscul de spitalizare sau deces la pacienții adulți cu risc ridicat, neinternați în spital, în cadrul studiului clinic efectuat de Pfizer, care nu a inclus persoane vaccinate.

Datele unui studiu efectuat în Israel la începutul acestei luni au arătat că Paxlovid a redus ratele de spitalizare și de deces în cazul COVID-19 la pacienții vaccinați și nevaccinați cu vârsta de peste 65 de ani, dar nu s-a constatat că a prevenit îmbolnăvirile grave în rândul adulților mai tineri.

Peste 1,6 milioane de tratamente cu Paxlovid au fost administrate în Statele Unite, potrivit datelor Departamentului pentru Sănătate și Servicii Umane.

(sursa: Mediafax)

×